26 september 2017

Actieve vogels

Sven

(bij)namen: Svennos de grote,
Quotes: “stuk verdriet”, “ik ben een geen bij, ik ben een dikke hommel”, “gewoon minder huilen”

Ter verbeelding, toen Sven lid werd van de Lijsters bestond WhatsApp nog niet en was de jongste huidige lijster 8 jaar oud. Ja, deze man is al een tijdje een vogel. Dit is helaas niet meer te zien want door zijn imposante gestalte past hij geen enkel lijstershirt meer. Hij heeft zich afgelopen 10 jaar vooral beziggehouden met dingen optillen en weer neerzetten en is veranderd van een jongen met een babyface tot een woeste Viking, we zijn benieuwd of we nog ooit een afstudeerfeest van hem mogen meemaken.

Frans


(bij)namen: Franzel, peddelfeut
Quotes: “het was een weloverwogen incident”, “ah puk-a-puk”, “vanavond maar even rumikubben met Marloes anders wordt het eenzaam patiencen”, “ik heb een idee”.

Frans is de laatste overgeblevene van de zelfbenoemde “goddelijke drie-eenheid”. Waar hij vroeger in de wereldtop zat qua raften is Frans nu veranderd in een veel drinkende (licht) kalende huisman. Nu zijn wilde jaren bij de lijsters met vrouwen drank en goede ideeën bijna achter hem ligt is het tijd om serieus te worden en is hij bijna toe aan afstuderen. Dit denken we eigenlijk al jaren maar door tripjes naar Las Vegas of andere impulsieve plannen tussendoor heeft Frans nogal eens last van wat uitloop… maar wat is nou een jaartje meer of minder, hè Frans.

Elmo


(bij)namen: Schelma, Schelmo, Schelmaat, die Pool

Quotes: “tjoektjoek, ik zit op de bacotrein”, “doe mij maar een driedubbele apfelkorn”,”ik ga even een ijsje halen”. “biertje, nootje, babbus”, “Ik heb Tilburg uitgespeeld”

Elmo is misschien wel het bijzonderste geval van ons al zo gekke dispuut. Waar hij zich als geen ander kan bezighouden met zorgen voor anderen zorgt hij voor 1 ding niet zo goed, zichzelf. Als je een keer een kwaaltje hebt als bloed kotsen of je hebt een oude wond opengereten met een bierglas geen paniek, vraag advies aan Elmo want deze dronken pool heeft alles al eens meegemaakt. Niet alleen hij maar ook zijn telefoons hebben veel te verduren gehad, in feite is Elmo in zijn eentje verantwoordelijk voor de hoge verzekeringspremies die we met z’n allen betalen. Toch regelt deze man alles wat hij maar kan vinden, geen gat is te diep en geen horde is te ver voor deze alles verslinder. Stuur hem weg om ijsjes te halen en hij kan zomaar iets anders aan de haak hebben geslagen. Helaas zal hij binnenkort moeten verhuizen omdat Tilburg inmiddels “uitgespeeld” is

Johnnie

(bijnamen) jeroen, Johnny English, de verstrooide professor, de befkoning.
Quotes: “Nee, ik heb een sabbatical”, “Gheghegheghe”, ” 😉 ”

Het fenomeen Johnnie. Ik zal een poging doen om onze Johnnie in zo min mogelijk woorden proberen te beschrijven. Zijn eerste voorzichtige stapjes in het studentenleven werden gezet bij jaarclub Henk. Dit geheel eigenzinnige herengezelschap hechtte weinig waarde aan ‘moeite doen’ en vandaar dat deze leefstijl dan ook geruisloos overging in het Lijsterschap. Nadat hij vele malen had gepleit voor het organiseren van zijn favoriete vrijetijdsbesteding als Lijsteractiviteit, en even zoveel keren werd besloten het ‘rietjeslampen maken’ opzij te schuiven, werd het tijd om zelf de troon te bestijgen in de hoop zo wat meer inspraak in dergelijke zaken te hebben. Dit resulteerde ellelange vergaderingen waar we alle statuten van de Lijsters, maar eens gingen nalopen. Nogmaals bedankt daarvoor, Johnnie! Verder regelt Johnnie zonder moeite enorm lekkere wijven. Dit komt volgens Johnnie doordat hij er puur is om de vrouw te plezieren en hij zelf juist helemaal niet veeleisend is. Zonder twijfel is Johnnie de ideale man. Hij doet de tuin (van zijn studenthuis!?), de klusjes in huis en hij verzorgt zowel ons als de jaarlijkse bbq.

Bas

(bij)namen: Basje, De Bees Kneepen
Quotes: “Je zou maar ene voorzitster.” “Ze willen proeven van de Bees Kneepen” Piet over Basje: “Hij is wel iemand die vanaf zijn apenrots naar anderen schreeuwt” “handjes in de lucht voor de gezelligheid” “Ik had bijna ene Uruk-hai gevat”

De Bees Kneepen kwam binnen als een jongetje die leek op iemand van 12 jaar. Toen kreeg Bas een vieze mat in zijn nek. Nu is die mat weg en lijkt hij weer 12. Wel heeft hij tegenwoordig een vriendin en woont hij samen. Zijn vat tijd is voor bij en hier kan menig Lijster blij mee zijn. Meer vrouwen voor ons, heuu. Ook schijnt deze vriendelijke vriend het maar saai te vinden op de grond, de gezelligheid moet namelijk altijd gezocht worden in de wel bekende lucht. Wat hij daar nou eigenlijk mee bedoeld weet niemand. Maar goed…. laat hem maar roepen. Het is eigenlijk net als een echte aap. Hij is best gezellig en zeker aanwezig, maar niemand weet eigenlijk wat hij bedoeld.

Patty 


(bij)namen: peter, patrick, patrice, peer, patty pratbock, lutsie toedeliewoep, peerke, Pat-rick, smottie smotroch, de blanke chinees, henk
Quotes: “maare… pizza technisch, iemand bij?” “Ik heb honger, wel veel werk,”

Patty is de man van de grote lach en de enthousiaste houding wanneer hij weer bier kan drinken. Deze oud-voorzitter van Plato heeft de schaapjes duidelijk op het droge. Waar hij eerst een half jaar lang ijsjes verkocht is hij nu carrière aan het maken als Pardoes in de Efteling. Ja, zo’n bestuursjaar heeft peer duidelijk geen windeieren gelegd. Toch heeft lutsie het is zijn bestuursjaar niet afgeleerd om in slaap te vallen op de wc of ’s nachts rond een uur of 3 een grote verdwijntruc te doen. Wat hij wel kan is eten, de grootste prestatie van Patrick is toch wel om na een wedstrijd spare ribs eten van 64 ribs 30 bier te drinken en na afloop nog een pizzaatje te bestellen. Zo kennen we je weer Peerke.

Teun

(bij)namen: Teunus kreunus, beun, kreun, the furiaetor
Quotes: “Eten is beleven”, “Groovy, Groovy party”,

Als Hans Teeuwen een vogel zou zijn zou hij verassend veel op deze nuchtere Gelderopper lijken. Teun staat namelijk bekend om zijn naadloze imitatie van Hans’ meest sterke stukjes proza. Daarnaast is deze fervent waterpoloër en oud voorzitter van de Lijsters met zijn voorliefde voor koken en de ruim 250 verschillende geproefde speciaal bieren een echte Bourgondiër. Ook laat hij als mede oprichter van het “poolshuukske” en groots voorstander van 18 uren lang Taki’en zien dat hij een echte beroeps vogel is. Het feit dat deze man ook nog een goed stel hersens heeft waarmee hij een extended master doet zorgt ervoor dat hij vrouwen hele nachten kan boeien met zijn gesprekken.

Tinus

(bij)namen: Tijn, de vatgrage, Tini
Quotes: “pff ik heb het zo druk”, “ik heb eigenlijk helemaal geen tijd om series te kijken”, “Ja, dan hoef ik niet eens een soa-test te doen.. dat staat al vast.” “Ik ben altijd een beetje dik geweest”, Thom over Tijn: “Tijn moet nog een paar draken verslaan voor hij bij de prinses komt”

Onze tinus. De man met een gemiddelde van 6 studiepunten per jaar. Dit is zelfs voor Lijsterbegrippen enorm weinig. Wat doet Tinus zoal dan…? Hij werkt af en toe. In het weekend geeft hij de planten water bij de Tuinwereld in Malden. Doordeweeks houdt hij zich voornamelijk bezig met commissies bij Plato en bier drinken met De Lijsters. Zijn hoofddoel is toch wel zo nu en dan een mooi of minder mooi meisje mee naar huis te nemen. Deze meisjes ronselt hij aan het einde van de avond en werkt ze het liefste de volgende ochtend via de vatdeur weer naar buiten. Jazeker, hier heeft Tinus een speciale deur voor gevonden. Zo kan hij de vele vrouwen (die zeker niet altijd de schoonheidsprijs verdienen) weer ongemerkt het huis uit krijgen.

Alex

(bij)namen: Lexie, Sexielexie, Axol
Quotes: “Bij hem brandt het licht wel, maar er is niemand thuis”.  “Jaaa en toen was lexie niet blij”.  “Even een vinkie zetten.”  “Yes, tomorrow i have a snipperdag”.

Lexie is een man van uitersten, veelzijdigheid is een term die goed bij deze blaaskaak past. Waar hij de ene week een puik artikel schrijft over een jobcoachtraject, staat hij vervolgens in het weekend z’n stem schor te blèren in een willekeurig Brabants weiland om de nacht te besluiten met een iets te dikke boerin. Want ondanks al zijn gestreef en wijsheid blijft Lexie natuurlijk gewoon Lexie. Zo heeft hij van het vrouwen regelen een hobby gemaakt door het bij te houden door vinkjes te zetten, en is zijn doel heel de wereld af te vinken. Nederlandstalige muziek vindt hij het einde en hij is niet vies van minder-ogende dames. Al deze avonturen weet hij dan vol trots en met veel passie met ons te delen. Mocht er even geen mogelijkheid zijn tot een fysiek gesprek dan zet hij alles netjes op een rijtje in een zogenaamd “lief dagboek,…” verhaal.

Kali

(bij)namen: Khalid, Hustler K, Captain Black Sparrow, Kololololoh,
Quotes: “Ik zie een beetje bleek”. “Dat vinden jullie leuk heee”. “Ff bijkleuren”. “Ik heb niet veel slaap nodig”.

Kali is de altijd goedlachse, exotische casanova van het stel. Met z’n irritante humor jaagt hij graag menig Lijster op de kast. Kali is fan van stages en doet er dan ook alles aan om het afstuderen uit te stellen. Zodra hij is afgestudeerd heeft hij grootse plannen met masters in Rotterdam, of toch Utrecht, of misschien wel Amsterdam. Stiekem weten we allemaal dat Kali gewoon lekker in Tilburg blijft. Vooral vanwege het feit dat Kali nagenoeg heel studerend Tilburg kent, ofja, heel studerend Tilburg kent Kali vooral. Waar je ook komt of gaat, Kali moet weer mensen begroeten die hij via de meest vage lijntjes eerder heeft ontmoet. Wij vermoeden dan ook dat Kali de komende jaren lekker in Tilburg blijft wonen en zeuren op alles wat los en vast zit, want als hij iets goed kan is dat het wel. Andere kwaliteiten die niet onbesproken mogen blijven zijn: slapen in de kroeg/op de wc, dansen als een beest en het niet regelen van vrouwen.

Raoul

Bijnaam: Zonnebloem
Quotes: “Droogijs, kan dat ook warm worden?”. “Zal ik nu voor een 8 gaan of over twee uur een 10 vatten?”. “blablablablablabla”.

Waar Raoul is, is avontuur. Het is altijd maar de vraag of deze bijzondere verschijning op komt dagen op borrels en activiteiten, maar zodra hij er is weet je zeker dat je de volgende dag kan rekenen op de meest idiote verhalen. Meestal komt het niet zo ver, het vergeten van activiteiten is namelijk een sterk punt van Raoul. Mocht hij dan toch ineens onverwacht opdraven dan resulteert dit zoals gezegd vaak in aparte gebeurtenissen. Het is eigenlijk niet te doen om die samen te vatten, maar de avond dat Raoul ineens aan kwam op een scootmobiel mag bijvoorbeeld niet ontbreken. Gebroken ledematen, gevonden en kwijtgeraakte sleutels en natuurlijk zijn geweldige dansmoves zijn ook doodnormale zaken op een dronken avond van Raoul. Naast al deze ongein is Raoul ook uitermate serieus, zo zit hij 24/7 op Twitter om zijn bitcoins in de gaten te houden, maar ook om op de hoogte te blijven van de meest dwaze complottheorieën. Tip: ben je geïnteresseerd in een van deze theorieën, plan eerst een avond vrij voordat je Raoul hierover aanspreekt, het begrip kort van stof kent deze jolige knul namelijk niet.

Lars

(bij)namen: Maarten, Nies, The Machine, Don van het heuvelland
Quotes: “Het leven is geen krentenbol”, “ Ja maar ik was al vroeg leip”, “Ik heb mijn dansschoenen aan vanavond”, “Verkopen ze ook andere dingen dan bier in de jebbus?”, “Ik was niet zat, ik had me verslikt”, “Ik sliep niet, ik was aan het nadenken”, “Ik denk oprecht dat ik onsterfelijk ben”

Deze rasechte Limburger heeft in tegenstelling tot iedere andere lijster er zijn hobby van gemaakt om zoveel mogelijk studiepunten te halen gedurende zijn studie. Zo heeft hij al een bachelor bedrijfseconomie in de pocket en is hij nu met nog meer vakken bezig. Naast al dat studeren blijft zijn grootste bezigheid bier drinken. De dansschoenen komen dan uit de kast en zie je hem rond 1 uur al met zijn oogjes dicht in de kroeg staan. Meneer zit tegenwoordig aan de ketting waardoor ochtenden wakker worden naast Ralph helaas niet meer aan de orde zijn. In zijn vrije tijd houdt Lars ervan om autistisch achter zijn laptop Football Manager te spelen waar wat minder naar voren komt dat hij ontzettend slecht tegen zijn verlies kan.

Jlo

(bij)namen: Jurrian Lopez, Slaapjaard
Quotes: “Ik heb haar even langs laten komen”, “Blablablablablablabla”

Jlo is de prater van zijn lichting, zodra deze man aan een verhaal begint kom je nog maar moeilijk van hem af. Op wonderbaarlijke wijze is al dat praten toch nog ergens goed voor, aangezien vrouwen maar al te graag even langs komen. Als er niet gezopen wordt ligt Jlo maar al te graag op de bank. Zijn luiheid heeft hem dan ook al menig studiepunten gekost. Ondanks zijn luiheid heeft hij niet één, maar twee bijbaantjes. Waar hij in de vroege uurtjes staat te beunen bij de appie, trekt hij in het weekend zijn efteling pakje aan om iedereen sprookjesachtig te begroette aan de kassa. Na een turbulent jaar als secretaris mag Jlo zich dit jaar gaan bewijze als externe voorzitter.

Yoram

(bij)namen: Twinkie, Yorino
Quotes: “De ziekte genaamd vatten”, “Ik was niet zo nuchter gisteren”

Yoram komt tot tegenstelling van de rest van zijn lichting niet uit Limburg. Hij is echter zo vaak te vinden in het AZC dat hij tegenwoordig bezig is met zijn inburgeringscursus. Deze aspirant Limburger heeft verder een grote liefde voor voetbal, dit kan hij echter beter dan bier drinken. Hij heeft namelijk de neiging om op het moment dat hij wat biertjes op heeft nogal handtastelijk te worden. In tegenstelling tot Elmo zijn de rest van de Lijsters hier echter niet zo van gediend. In het weekend verandert hij in een pannekoekenbakker en gaat hij gestaag verder met bier drinken en het roken van J.P.S.  

Thomas

(bij)namen: Thomos, Hoevon,

Quotes: “Ik ga chips halen” ‘’ik ben er helemaal VANÀÀÀÀF!’’ , ‘’Donar moet echt een ziekte krijgen.’’ , “Ik was geen gepest kind, ik kon gewoon niets”. “Ik zou wel met Elmo zoenen maar ik zou hem nooit goed vatten”

Thomas is de Gerard Joling van het stel. Frivool en breed lachend gaat hij door het leven. Met zijn actieve studie, zijn eigen bedrijf en zijn inzet voor allerhande commissies binnen Plato heeft Thomas het er maar druk mee. Zo heeft hij onder andere zitting genomen in de IC, de Incom, de brigade, de explocie en als klap op de vuurpijl dit jaar in de e-piese liftwedstrijdcommissie. Iets met veul hooi en een vork, denk je dan. Desondanks zijn de plankunsten van deze jonkheer fenomenaal en is hij er erg vaak bij. Verder staat Thomas bekend om zijn voorliefde voor zweet op zijn voorhoofd. Dit komt veelal door zijn ontoereikende dansmoves, of gewoon omdat het wellicht wat warmer is. De glimlach op zijn gezicht wordt alleen maar groter naarmate de avond vordert.

Ralph

(bij)namen: Rolph, stokstaartje

Quotes: “Nouhouuu”, “Is daar wel ànnimo voor ?”, “Unne Wolluf”, “Ik heb me toch een poeperd gelaten”, “Piefkee?”, “Nououuuouu”

Ralph werd al vroeg gespot als potentiële Lijster als vriend en dorpsgenoot van Lars. Het kostte echter heel wat werk om Ralph ook daadwerkelijk lid van Plato te laten worden. In eerste instantie wilde Ralph helemaal niet, maar uiteindelijk is hij toch overgehaald om introlid te worden. Toen kwam Plato kamp, Ralph had ineens een alcoholvergiftiging opgelopen in de Sjuur en mocht niet meer mee. Het kiezen voor de Lijsters kostte wat minder moeite. Ralph kent naar verluid de namen van alle andere herendisputen nog steeds niet. Verder staat Ralph bekend om z’n babyface en z’n fijne Limburgse accent. Deze man gaat chronisch zingend door het leven, wat regelmatig tot hilarische uitspraken leidt. Daarnaast heeft hij erg veel last van hooikoorts waardoor hij soms activiteiten moet afzeggen. Toch is hij er vaak bij en meestal eindigt hij ’s ochtends dan in bed bij zijn huisgenoot Lars of J-lo. Ralph snapt het allemaal niet zo goed, maar uiteindelijk komt hij er wel, ook al is hij al 23.

Joeri

(bij)namen: Joer-E
Quotes: “Studenten zijn mooie bazen”, “Zeker weten sheriff”,  ‘’Ze kunnen toch niet zomaar met die borg doen wat ze willen’’, “Nou ik zou me niet jong voelen hoor, als er zo’n penis op me af kwam”, “Een pistool hoort in de holster, of niet sherrif?”, “Hard work pays off”. “Studenten zijn mooie bazen”, ”Ik ben echt zat jonge”

Grote bek, klein hartje. Dat is toch wel de uitspraak die treffend is bij Joeri. Joeri staat graag in de spotlights, is een patsertje, maar als puntje bij paaltje komt toch gewoon een hele zachtaardige, doodgewone jongen uit Boekel. Juist, Boekel. Joeri is, samen met Daniël, de vrouwenverslinder van het stel. Bij beiden is vaak het credo ‘kwantiteit boven kwaliteit’, zo bleek ook wel op het Plato intro kamp. Helaas is dat leven voor Joeri passé en heeft hij een start gemaakt met het burgerleven samen met zijn vrouwtje. Woorden als “lullo”, “pikkebaas” en “sheriff” passeren dan de revue. Joeri is een echte Plato man, zo heeft hij zijn regelkunsten kunnen beproeven in de IC en is hij nu samen met z’n moat Tjeu aan het werken aan hun DJ carrière. Aan zijn MC kunsten zal het in ieder geval niet liggen… Op dit moment is Joeri een trekvogel die zijn kunsten mag vertonen in Thailand t/m Januari.

Jur

(bij)namen: Boekel, Schijndel, bouwvakker

Quotes:  “Bouwvak, zuuk wel” “Locht” ‘’poepen is het omgekeerde slikken’’ ‘’Alles went, behalve een vent’’

Jur is de nuchtere van het stel. Niet moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Een echte Boekelnaar. Met een bar en een pot bier maak je Jur al blij, sociaal doen hoeft van hem niet zo, wat hem tot een perfecte Lijster maakt. In zijn vrije tijd bouwt Jur huizen; bietje beunen. Zodra Jur bier op heeft (en regelmatig ook in nuchtere toestand) wordt hij vaak onverstaanbaar en loopt hij maar wat te brabbelen. Ook op whatsapp is Jur steeds Brabantser gaan praten, zo passeren woorden als merge, zuuk wel en locht regelmatig de revue. Net als Joeri is Jur dit semester zichzelf aan het herontdekken in de bush.

 

Jip

(bij)namen: Jop, Jipster, Jippert

Quotes: ‘’Ik houd carnaval en privé graag gescheiden’’. ‘’Die kan een hele frikandel naar binne stouwe zonder d’r mond open te doen.’’

Jip is de wijze man van het stel. Als bestuurskunde student leert hij de fijne kneepjes van het vak van zijn twee collega’s Bas en Tijn. Althans, qua studiepunten alleen van Bas. Altijd netjes gekleed in overhemd of sweater (soms nog met trendy bril) steelt hij de harten van menig vrouw. Echter is Jip dusdanig kritisch dat het vaak tot niks leidt, iets wat wel teleurstellend genoemd kan worden. Toch wil Jip nog wel eens zijn verstand ernstig verliezen en daardoor een prachtexemplaar op de kop tikt. Hoe hij dit dan ervaren heeft kan hij de dag erop als geen ander vertellen in een prachtig stukje proza, waarin niemand gespaard wordt. Jip is een PSV fan in hart en nieren en zit elke thuiswedstrijd op de tribune. In zijn vrije tijd verkoopt hij golfspullen aan welgestelde mensen. Dit jaar zwaait hij de scepter over de Lijsters in de tijdrovende rol van interne voorzitter.

Milan

(bij)namen: Milano, Knapste sjaars van Plato, Mieltje, Chinees

Quotes: ‘’Into the woods we return to reason & faith.’’ , ‘’Officieel platoon nu!!!!’’ , ‘’Spend a little more time trying to make something of yourself and a little less time trying to impress people…’’ , ‘’The world is not in your books and maps…It’s out there.’’ ,

Milan is de mooiboy van het stel. Met zijn zwoele (vaak shirtloze) selfies en Instagram posts vol zalvige teksten weet hij menig meisjeshart sneller doen kloppen. Meestal flikkert hij er nog een zoetsappige Engelse quote tegenaan en hij kan niet meer stuk. Milan woont samen in een enorm penthouse samen met mede vogels Lexie & Jip. Milan is een serieuze jongen, die in twee jaar Plato al IC heeft gedaan, in de Incom heeft gezeten en afgelopen jaar de scepter heeft gezwaaid in het bestuur van de IC. Toe maar jongen. Verder staat Milan bekend om zijn ongekende luiheid. De wekker om half 2 ’s middags in plaats van half 9 ’s ochtends is eerder regel dan uitzondering. Dit is echter wel de oorzaak van het feit dat hij er vaak bij is, wat eenieder toejuicht!

 

Stefan

(bij)namen: Patta, Schoen, die Zeeuw
Quotes: “Arnhem ligt zeker weten in Noord-Holland” , “Wat ik niet kan weet ik wel, maar wat ik wel kan weet ik niet”,

Stefan is de vreemde eend in de bijt: hij studeert informatica, wat al niet de meest sociale studie is en als klap op de vuurpijl komt hij ook nog eens uit het prachtige Zeeland. Gelukkig schuift hij zijn mening over deze provincie niet onder stoelen of banken en kunnen we vaak genieten van zijn (terechte) hekel eraan. Zelfs zijn accent weet hij met succes te verbloemen. Samen in huis met senior-lid Thom en oud Plato-praeses Patty slijt hij zijn dagen. Ondanks zijn drukke studie is Stefan er toch vaak bij en met zijn droge opmerkingen weet hij ons altijd te vermaken.

 

Daniël

(bij)namen: Gigolo, Danilo

Quotes: “eeeeeuuu” “Lekker pik” ‘’Als m’n naam J-lo was, dan was ik maandag m’n mojo kwijtgeraakt.’’ ‘’Heuyyyy vannacht even 5 vrouwon gevat, prima Pollyavond’’

Als we een omschrijving moeten maken over Daniël, komen we eigenlijk maar op één onderwerp uit; vrouwen. Als iemand graag achter de vrouwen aan zit is hij het wel, en met succes. Maargoed, als je er 30 probeert op een avond dan is het natuurlijk niet gek dat er wel eens een per ongeluk toehapt. Hij laat zichzelf nooit uit het veld slaan, neemt zijn verlies als een echte man en struint zo elke toko af naar een gretig exemplaar. In plat Utrechts probeert hij zich dan verstaanbaar te maken. Daniël is altijd enthousiast en in voor een feestje, wat er voor heeft gezorgd dat hij dit jaar in een illuster gezelschap terecht komt van mensen die het gepresteerd weten te hebben om twee studies niet te behalen. Helaas heeft hij het nestje in Tilburg verlaten voor een nieuw avontuur in het boerse Wageningen. Veel succes…

Corné

Bijnamen: Marrrsjal!, Corno

Quotes: “Korfbal is echt leuk”, ‘’Korfbal is wel niet zo’n mannelijke sport he’’, ‘’Voor de vogels die niets te doen hebben en willen lachen, ze zenden korfbal uit op Ziggo sport’’ , ‘’Rustig over korfbalteams!!’’ , ‘’Hij is echt een baasje!’’

 

Korfbal. De rode draad die door het leven van deze Driebergernaar loopt. Korfbal bij het opstaan, bij de lunch, het avondeten en korfbal bij het naar bed gaan. Het korfbalvirus loopt letterlijk door zijn aderen. Inderdaad, ik hoor je al denken ‘’is dat niet één van de meest bespotte sporten die er bestaan?’’ Jazeker, dat stereotype is nog steeds werkelijkheid. Corné is als sjaars het nieuwe lulletje rozenwater van de club en dat weet hij perfect tot uiting te brengen in zijn rol als secretaris en all-time kuiken. Verder neemt deze enorme actieveling zitting in de InCom en heeft hij zijn zomer vertoefd in zijn oranje nachtjapon in de IC, waarvan hij komend jaar de voorzitter is. Lekker bezig baasje!

 

Stan

Bijnamen: Stonpie, Stonpo, Stanpie

Quotes: “Veghel is ook echt gewoon een kutdorp”, “Beetje m’n wangen kapotgebeten maar voor de rest prima”,”Niet moeders mooiste maar dat hoeft ook niet altijd hè”

Stonpie, tja. Stan leerde de Lijsters al snel echt kennen tijdens onze trip naar Sofia. Dit is bij uitstek een reis waarbij je de Lijsters in hun natuurlijke habitat aantreft, en Stonpo bleek hier als geen ander tussen te passen. Zijn natuurlijke geboortenest kunnen we vinden in het pittoreske, gemoedelijke, andersgezinde doch enigszins boerse en treurige Veghel. Dan hoor je men al snel zeggen; “Veghel?! Daar komt toch die goede oude gele supermarktketen vandaan? Ja, dat klopt!’’. Verder heeft Veghel niet veel te bieden. Stan is verder een goedlachse knaap die er vaak bij is en onder het genot van een pintje en een peukje zijn avonden in gezelschap der Vogels slijt. Wat wil je nog meer?

 

Tim

Bijnamen: Haafkut, Tom, Timothy, Jozef

Quotes: “Poar neem’n”, “Plek ’n pleur ab’nd”, “van het week weer koeien gedrukt”

Tim is iemand die graag dicht bij zijn roots blijft. In zijn geval betekent dat wekelijkse bezoekjes aan de stad Goor. Ik hoor je denken “Goor? Is dat niet alleen een woord met Scrabble? Hoezo is dit een stad, en geen Vinexwijk in Hengelo noordoost?”. Nee, niet dus. Onder Goors tijdverdrijf valt onder andere het jagen op wilde dieren, carbidschieten, het in brand steken van forse stapels hout, koeien omduwen en andere Germaanse gebruiken. Tevens is het de plek waar Jan Sipkema opgroeide, voormalig voorzitter van de Vereniging de Friesche Elf Steden. Tim wist ons snel te verassen met een indrukwekkend 21-diner, met als vlammend einde een bezoek aan de lokale, door zestienjarige kinderen bezochte disco “Dieka”. Hier hopen wij (Tinus) nog vaak terug te komen. Haafkut is ook hard aan het Tim-meren aan zijn Plato-carrière, waarin hij niet te onderscheiden valt van zijn lichtingsgenoot Corno.

 

Roy 

Bijnamen: Lange jan, 2.04 zonder schoenen

Quotes: “hahahahahahahahahahahahahahaha”

De langste van het stel. Wordt ook wel 2.04 meter zonder schoenen genoemd. Een lange slungel dus, afkomstig uit die provincie die eigenlijk niet tot Nederland behoort; Limburg. Roy schuwt er niet voor om zijn warme accent met anderen te delen. Sinds vorig jaar januari is hij eigenlijk al bij veel lijsteractiviteiten, maar na het weekendje is hij dan ook echt officieel een Lijster. Komt uit hetzelfde geboortedorp als Maarten en Ralph. Roy is enorm luidruchtig en zijn aanstekelijke lach is mijlenver te horen.

Mr. Aruba

Bijnamen: Gabriel,

Quotes: “Het sneeuwt, wow echt mooi” ”Ja, is koud man”

Dit kuiken heeft zijn hele leven op Aruba gewoond. Is speciaal voor zijn (pre)master naar Nederland verhuisd. Om dit heuglijke feit wordt de beste man aangesproken onder de noemer ‘Mr. Aruba’. Hij danst graag salsa, is gek op de vrouwtjes en tapt in zijn vrije tijd de biertjes van het dak bij Café Brandpunt.

Dirk

Bijnamen: Dork, Dirkie

Quotes:

Jeugdvriend van Kali en afkomstig uit Beuningen. Dirkie heeft zwart haar en een karakteristieke rode baard, niet te missen dus! Hij vond de Lijsters vanaf het eerste moment al geweldig (uiteraard) en zet zich namens de kuikens het meeste in. Verder speelt deze vogel in opleiding heel veel fortnite (een of ander kut spel op de playstation). Ook dat hoort er bij.

Jovi

Bijnamen: Sjoof, Bon Jovi, Goofy

Quotes: “Waarom mag ik geen lelijkerds regelen?” “Die was echt niet best”

Jovi is een frivole bokser uit Berlicum. Staat onder Lijsters bekend als ‘Bon Jovi’. Scoort weinig punten bij zijn keuze voor vrouwelijk schoon: ‘het boeit me niet zoveel hoe ze eruit zien’. Zoals het een lijster betaamd dus. Jovi woont tegenwoordig samen in het enige Lijsterhuis ‘AZC de vogelkooi’ met mede-lijsters Jurrian, Maarten, Ralph en Joeri. Is inmiddels goed opgegaan in de Lijster-KPP-cultuur: ‘Kaartje, Piefke, Pilske’. Wordt door menigeen aangezien voor een darter vanwege zijn voorkomen.

Martijn

Bijnamen: M’tijn, Martijjjjjn Bruunnssss

Quotes: “Grolsch is eg lekkr” ”die lui”

Afkomstig uit het dorpje Losser, gelegen naast Enschede. Een tukker dus, konden we ook nog wel gebruiken. Martijn is een fervent supporter van FC Twente en eet niets anders op zijn brood dan Johma salades. Ander bier dan dat van ‘de koniklijke grolsch’ komt er niet in. Martijn waterpolo’t samen met Teun in Tilburg en spendeert verder veel tijd aan bier drinken. Naast Roy heeft ook Martijn een aardig accentje.

 

Shane

Bijnamen: Sjeen, Shanus

Quotes: “Kan ik ook weleens een jasje dasje aan bij de lijsters?”

Shane komt oorspronkelijk uit Houten. Moet nog een beetje aan de Lijster cultuur wennen hebben we het idee. Voetbalt graag, sport veel. Ook zet hij zich serieus in voor de studie, uiteraard ook belangrijk. Verder staat hij bekend om zijn uitbundige lach.

 

 

Wouter

Bijnamen:

Quotes: “Poh”

Allervriendelijkste jongen uit Boxtel. Hij beunt zich tien slagen in de rondte en drinkt veel bier. Hij werkt in iets technisch en vertelt daar geregeld enthousiast over, hij test producten door er elektriciteit op te zetten en kijkt na hoeveel volt het product kapot gaat. Verder rookt hij veel wiet en was hij recentelijk samen met oud rot in het vak Frans in een stripclubje in Polen te vinden tijdens de Lijster Oostblokreis.