13 juli 2017

Trekvogels

Welke vogels zijn de vatkaart vullen?

Aankomend jaar gaat Boekel op reis. Jur & Joeri veel plezier!

Bangkok

Speciaal voor Joeri

De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam, dat is waarschijnlijk een verbastering van het woord Siambal wat vaak in jouw eten gestopt zal worden. De Thaise naam van het land is "Prathet Thai", waarbij Prathet land betekent en het woord Thai wel geïnterpreteerd wordt als vrij. Een vrije interpretatie hiervan is ook wel vrij veel hoeren. Daar stikt het er in dit land namelijk van. Prathet Thai betekent eigenlijk gewoon "Land met vrij veel hoeren". Het is natuurlijk lekker makkelijk om een hoer te neuken en vaak kun je afdingen tot wel vijf euro, maar betalen voor seks is als bier drinken zonder zat te worden. Het smaakt wel, maar het is niet waar je naar op zoek bent

Veel plezier kerel!

Ho Chi Minh City

\

Speciaal voor Jur

Ho Chi Minh stad, eerder bekend als Saigon en daarvoor als Prey Nokor, is de grootste stad in Vietnam. De volledige Vietnamese naam van de stad is Thành phố Hồ Chí Minh. Dit is natuurlijk veel te lang en niemand gaat dat zeggen. Het ligt op de westelijke oever van de Sài Gòn en valt in de regio Dông Nam Bô. Binnen de stadsgrenzen, zo'n 7 kilometer ten noordwesten van het centrum bevindt zich de Internationale Luchthaven Tân Sơn Nhất. Daar kom jij het land binnen en zul je voor de eerste keer opgelicht worden door de taxi chauffeurs. Gelukkig heb jij genoeg gebeund om dit te betalen. Ho Chi Minh stad is vernoemd naar een schriel ventje met een lelijke sik, die bijna 100 jaar geleden president was. Heel logisch dus allemaal. Verder zijn die vietnamezen enorm klein en makkelijk. Niet alleen omdat ze heel makkelijk zijn, maar vooral ook omdat er heel veel van zijn. Altijd wel een gewillige loempiavouwer te vinden dus.

Jur... er zijn er echt veel. Ontzettend veel. Bijna 8 miljoen in dat ene stadje alleen al.

Voor de rest is het allemaal wel prima daar.

Groetjes!

包含了世界...

Trekvogels

 
 
Een trekvogel is een vogelsoort waarvan (vrijwel) alle individuen uit het broedgebied wegtrekken om op geruime afstand daarvan te overwinteren. Door in de herfst naar een zuidelijker overwinteringsgebied te trekken ontvluchten ze slechte omstandigheden (onder andere voedselgebrek) in het broedgebied. Soorten als bijvoorbeeld boerenzwaluw, die helemaal afhankelijk zijn van vliegende insecten, hebben dan in Nederland en omgeving niets meer te zoeken. In de lente vindt de terugkeer plaats. Een trekvogel wordt ook wel trekker, wegtrekker of migrant genoemd. Het tegenovergestelde van een trekvogel is een standvogel. Deze blijft wel in zijn broedgebied overwinteren. Bij Lijsters werkt dit allemaal net iets anders. Zij ontvluchten hun huidige verblijfplaats, omdat zij het alcohol niveau tijdelijk niet meer kunnen handelen, om vervolgens in het overwinteringsgebied nog meer alcohol te gaan drinken en sterker terug te keren. Ook hoeven zij niet per se zuidelijker te trekken. Noordelijk, westelijk of oostelijk is ook prima. In Nederland blijft deze vogel vooral af van de insecten, waar hij zich in het overwinteringsgebied wel geregeld met insecten voedt.
Spring naar werkbalk