Heerendispuut

De lijsters

Lijster bezigheden

Elke Lijster is ooit jong en onbezonnen geweest. Zo zijn er altijd wel Kuikens die de nobele taak op zich nemen om elk half jaar een stukje te schrijven dat dan op deze pagina geplaatst wordt. Hieronder lees je dus korte verhalen over wat wij Lijsters zoal doen in het dagelijkse leven. 

Veel lees plezier!

Op naar de Exters!
31 juli 2023

Lieve lezers van de Lijster-website. Helaas komt aan al het moois een eind en zo ook aan mijn carrière bij de Lijsters. Na drie jaar lang vuur maken, toepen, vergaderen over niks, penissen op de Cruyff Court en borrelen is het mooi geweest. Maar uiteraard niet voordat ik voor de laatste keer een mooi stukje op de website heb geschreven!

Over die website gesproken; Misschien is het je al opgevallen dat deze een flinke upgrade heeft gekregen met o.a. een zoekfunctie, contact- en oud-leden pagina. Daarnaast staat er ook bij ieder lid een link naar zijn persoonlijke Linkedin aangezien we allemaal zo lekker ambitieus en carrièregericht zijn. Hiervoor wil ik namens de Lijsters toch even Giyanto bedanken, die er met zijn harde werk weer voor heeft gezorgd dat onze website er weer mooi en overzichtelijk uit ziet.

 

Verder wil ik het in mijn laatste column ook even hebben over de borrel met “VIV CM”, of in de volksmond ook wel de “Extern Joker” genoemd. Een groep van 100 gezellige vrouwen, die eigenlijk altijd wel kunnen omdat ze met zoveel zijn.

Tijdens de borrel werd iedere Lijster vast geboeid aan een vrouw van VIV, om zo de borrel lekker te laten mengen. Ieder koppel kreeg een fles wijn met onderin een sleutel om zichzelf uiteindelijk los te kunnen maken van elkaar.

Maar op al dat sociale gedoe zitten de meeste Lijsters natuurlijk niet te wachten en dat was ook meteen te merken toen menig Lijster weg probeerden te vluchten tijdens het naar voren roepen. Al met al heb ik het meest genoten van Tommy, die vast zat geketend aan een wel heel energieke VIV-vrouw, die constant van tafel naar tafel wilde lopen. Het was duidelijk dat Tommy niet de broek aan had in dit (korte) huwelijk, aangezien hij constant achter haar aan moest sjokken door de zaal heen. De frisse tegenzin die in het gezicht te zien was, maakte dit hele spektakel nog leuker om naar te kijken.

 

Dan door naar ons eigen feestje, namelijk Coyote Ugly. Echter was het dit keer niet zomaar een editie maar Coyote Ugly XXL – Kersteditie! Dit betekende drie verschillende area’s in VhZ, met verschillende muziekstijlen/DJ’s en uiteraard allemaal leuk aangekleed in het kerst thema.

Het is natuurlijk altijd even spannend wanneer je zulke aanpassingen aan je evenement gaat doen, maar al met al was het een ongekend succes en kunnen we niet anders dan opnieuw uitbreiden bij de volgende editie. Ook bijzonder was dat er een aantal dames helemaal uit Groningen waren gekomen om dit allemaal bij te kunnen wonen. Omdat we dit als Lijsters zijnde natuurlijk willen aanmoedigen, hoefde de dames geen kaartje te kopen en mochten ze gewoon zo naar binnen. Dat de Lijsters zelf nooit in thema komen bij Coyote Ugly, konden de meiden natuurlijk niet weten en dus hadden ze drie tassen vol aan kerstkleding meegenomen, wat er wel voor heeft gezorgd dat ze de verkleedwedstrijd hebben gewonnen. Dit moest natuurlijk beloond worden met een Sexy-Lijster kalender.

 

Dames en heren, vaste lezers van de Lijster-website, mam en pap, dit was hem dan vanuit mij. Vanaf vandaag zet ik er bij de Lijsters een punt achter en schrijf ik dus geen stukjes meer voor de website. Echter hebben we een hele leuke commissie die weer aangevuld zal worden met nieuw talent en zal er dus spoedig een nieuwe columnist zijn die mijn werk gaat overnemen.

Mannen, nogmaals bedankt voor de leuke tijd en voor alles wat jullie hebben geregeld bij het afstudeerfeest van mij en Witlox. Wat is het toch mooi om een Lijster te zijn.

 

Tjielp Out,

Lokkie

Lijsters-Inside

Daar zijn we weer. Terwijl de rest van de mannen alweer nieuwe avonturen aan het beleven zijn in Warschau, ben ik weer bezig een nieuwe “Lijsters-inside” te schrijven voor onze trouwe lezers. Het is natuurlijk altijd even filteren welke onderwerpen ik wil bespreken, maar deze keer heb ik gekozen om ons avontuur in Groningen, de Serenade van Jarno en de Plato Skireis uit te lichten. Veel plezier met het lezen en vergeet natuurlijk niet om even dat lekkere duimpje omhoog te doen en jezelf te abonneren op de Lijster-website. Tjielp.

Groningen

Wie dacht dat de Lijsters alleen binnen Tilburg actief waren, heeft het fout. Nadat er begin dit jaar de nodige DM’s het land door zijn gestuurd, hadden we eind december een borrel gepland staan met Qualitas Vitae, een dispuut uit Groningen dus.

Aangezien de totale reistijd hoger zou zijn dan de duur van de borrel, besloten we daar een avond “Suited Stappen” met alleen de Lijsters aan vast te plakken. Een jarenlange traditie die we binnen de Lijsters hebben, maar nog nooit heeft plaatsgevonden, wat het overigens niet makkelijker maakt om uit te leggen waarom dit nou eigenlijk een traditie is. Maar goed, deze keer heeft het daadwerkelijk plaatsgevonden en gingen we lekker in bretels (Witlox spreekt dit uit als “breetels”) op stap om vervolgens te worden aangezien voor Vindicat-gasten. Opzich wel cool natuurlijk, dus we besloten de borrel de volgende dag maar gewoon in dezelfde kleren te doen.

De dames hadden voor ons een Jeu de Boules-borrel geregeld, maar dit is natuurlijk heel anders dan Mexen of toupen, dus erg verwarrend allemaal. Waar Max de Rijk anderhalf uur heeft geprobeerd om “mex” te gooien met twee Jeu de Boules-ballen, snapte de rest het spelletje gelukkig wel op het einde.

Overigens was de rest van de borrel ook heel erg gezellig en kreeg ik de volgende dag tijdens mijn walk of shame een gratis banaan van de groenteboer op de markt (shoutout naar jou meneer van de markt!). Dames, we kijken er naar uit om jullie in mei hier in Tilburg te mogen ontvangen!

Serenade Jarno

Dan de langverwachte Serenade van Jarno aan Lela. Tijdens de Playbackshow was het eindelijk zover en mocht hij in de pauze het podium op. Het werd dus een soort Super Bowl halftime-show en het resultaat was ook ongeveer van dat niveau. Voordat het nummer echt begon werden er nog even een paar leipe dansmoves gegooid, waarna er lekker vlot werd mee-gerapt op de muziek.

Dat niemand iets heeft kunnen verstaan van de tekst maakte aan het einde eigenlijk ook niks meer uit, aangezien er nog even lekker getongd werd op het podium.

Schijnbaar heeft deze serenade ook zoveel indruk gemaakt dat zelfs de Blato (de grote concurrent van Lijsters-inside) er óók een stukje over heeft geschreven.

 

Plato Skireis

Ook dit jaar zijn we weer met een aantal vogels afgereisd naar de bergen om daar vervolgens lekker te gaan skiën/snowboarden. We hadden een eigen Lijster-appartementje, waarvan we op de eerste dag al de sleutel zijn kwijt geraakt en we iedere ochtend om 08u begonnen met de Indische Waterlelies op repeat, waar Bram helemaal gestoord van werd. Achteraf gezien waren hier ook al de eerste PTSS-symptomen van Bram waar te nemen, waar hij nu nog steeds voor behandeld wordt.

 

Gelukkig trekken de andere Lijsters zich hier allemaal niks van aan en bleven we samen lekker doorgaan met mensen wakker maken en spontaan afteren bij de meiden van MD. Zelfs toen de meiden per ongeluk de deur op slot hadden gedaan, is nog uit alle macht geprobeerd om deze skireis-traditie voort te zetten en is Giyanto met gevaar voor eigen leven over het balkon heen geklommen om zo via de andere deur de kamer binnen te komen. Na ongeveer 10 min aangeklopt te hebben aan beide deuren (voor- en balkondeur) kwamen we er helaas achter dat MD geen zin meer had om met ons te afteren. Erg jammer allemaal, maar gelukkig waren er ook nog lichtpunten!

 

Zo wisten Giyanto en Suze bijna 15 flessen van achter de bar te stelen, voordat ze door de beveiliging werden gepakt en heeft dit een paar harstikke leuke “wanted-foto’s” opgeleverd in de groepsapp. Voor het gemak heb ik die van Giyo ook even toegevoegd, zodat jullie zelf mee kunnen genieten. Hopelijk weten onze Daniël Arends JR. en Swiebertje de volgende keer wanneer ze moeten stoppen (bij fles 14 dus!!).

 

Nou dat was hem wel weer!

 

Xxx

Lokkie

 

Mama-Casje-dag

Zo, dat was hem dan weer. De vakantie en TOP-Week zitten er weer op en het nieuwe borrel-seizoen gaat weer beginnen. Tijd om eens mooi terug te kijken op het afgelopen jaar, voordat we op zoek gaan naar een aantal nieuwe sukkels om ons mooie dispuut te versterken.

Het lijkt nog maar een paar weken geleden dat we Jorn, Jari, SKB en Ties hebben mogen verwelkomen. Nadat we ze een jaar hebben kunnen observeren, durf ik nu te stellen dat het de komende jaren helemaal goed gaat komen met de Lijsters. Zo bestaat deze groep uit een gezonde verhouding Lijsters die zo min mogelijk willen doen (Ties, Jari en SKB) en hebben we aan de andere kant natuurlijk Jorn, waar menig Lijster inmiddels verliefd op is geworden. Deze jongen heeft het werkelijk allemaal in zich. De zelfspot, het charisma, de dansmoves en het vermogen om daadwerkelijk dingen te regelen. Eigenlijk mist hij alleen nog de baardgroei, maar goed, daar struggle ik zelf ook nog steeds mee. Tegen alle vrouwen wil ik dan ook zeggen dat je Jorn een beetje moet zien als een soort nieuwe Crypto-munt. Stap nu in voordat je te laat bent!!!

Naast onze nieuwe sukkels, zijn er natuurlijk nog meer dingen gebeurd afgelopen jaar. Mijn persoonlijke hoogtepunt was uiteraard de Fame karaoke-borrel waar ik het in mijn vorige stukje over had. Ondanks dat het “Breaking Free”-duet tussen Nine en Martijn niet heeft plaatsgevonden maakte de treinrit terug veel goed. We hoorden zelfs dat de meiden van Fame een heel Lijster-Fame weekend willen organiseren aankomend jaar. Wat een leuk idee meiden!

Als laatste wil ik het ook nog even hebben over het 21-dinner van Diek en Cas. Helaas zitten de mannen ondertussen ver weg in het buitenland, maar wat hebben we genoten. Ondanks dat er geen pallets waren die we in de fik konden zetten, kon de avond voor ons niet meer stuk nadat we tijdens de speeches hoorden van het bestaan van Mama-Casje-dag. Na deze avond vinden wij het dan ook niet meer dan logisch dat Cas voorlopig ver weg blijft van de rest van de Lijsters. 

Goed, dat was hem dan weer. Deze keer netjes voor de deadline, dus geen meter koppen! Volgend stukje gaat alweer het laatste stukje zijn in mijn Lijster-loopbaan. Eigenlijk voelt deze website inmiddels als een soort dagboek voor mij. Hopelijk tot snel!

Xxx

Lokkie

 

Lustrum en Carnaval

In de afgelopen stukjes heb ik al beschreven dat de achterliggende gedachten van het schrijven hiervan is dat er gewoon een meter wordt gevangen en niet zozeer dat er daadwerkelijk een leuk stukje uit komt. Na twee maal ruim op tijd mijn stukje te hebben aangeleverd, is het jullie dan toch gelukt. Door de deadline halverwege Carnaval te zetten is het er even bij mij ingeschoten, waardoor ik dan toch eindelijk een meter ga incasseren. Maar ik zou mezelf niet zijn, als ik uit protest niet alsnog een leuke stukje zou schrijven voor op de website. Dus daar gaan we weer!

En wat is er weer ongelooflijk veel gebeurd in de afgelopen maanden. Zo heeft ons Lustrum-gala voor de tweede keer niet door kunnen gegaan, hebben we wel VHZ op z’n kop kunnen zetten met onze “lustrum-receptie” en is er een toeptornooi georganiseerd, omdat we normaal nooit toepen.

Maar gelukkig kan er de afgelopen periode steeds meer! Zo zijn we met een aantal vogels naar Alpe D’Huez geweest om daar de pistes onveilig te maken en naaktfoto’s te schieten in de sneeuw. Maar het was niet alleen maar genieten. Zo hebben we heel de week met Sten van Eert (van BIB) in een appartement moeten zitten en dit viel sommigen erg zwaar. Verder is er veel “Marco” geschreeuwd in Budapest (en ook buiten Budapest trouwens) en hebben we weer carnaval mogen vieren!

Waar we normaal naar het meest bruisende café van Maastricht (Café de Uni) gaan, is het dit jaar helaas niet gelukt om genoeg vogels enthousiast te krijgen. Een enorme domper voor onszelf, maar natuurlijk ook voor Café de Uni, aangezien we daar normaal gesproken de enige mensen zijn. Maar als je dan toch de enige bent, kun je zoiets dan niet beter in Tilburg organiseren? Nee, zo werkt het helaas niet bij de Lijsters. Onze voorkeur gaat er naar uit om eerst tweeëneenhalf uur in de trein te zitten, zodat we daarna lekker kansloos kunnen dobbelen of toepen. We regelen ook zeker geen borrel daar, want andere mensen zijn alleen maar vervelend. Volgend jaar mooi naar Kongsi-carnaval dus.

Verder is ook de huidige lichting lekker aan het inburgeren bij de Lijsters. Zo hebben ze bijvoorbeeld een wereld-act neergezet bij de Conserva Playbackshow, met een hoofdrol voor Thomas Bouwkamp!! Na Budapest is helaas de hele lichting verpest, precies zoals we hadden gehoopt. Gesprekken voeren is helaas niet meer mogelijk zonder dat er om de twee zinnen “Marco” wordt geroepen.

En ook komende periode staan er weer veel leuke activiteiten en borrels op de agenda! Zo staat op 17 mei bijvoorbeeld de Karaoke-borrel met Fame gepland, welke eigenlijk niet is overlegd in de Lijster groepsapp. Mijn verwachting is dat zo’n borrel op redelijk wat verzet kan rekenen vanuit sommige Lijsters, maar goed, die lezen mijn stukjes toch nooit. De rest van de Lijsters gaat gewoon constant “Marco”, “Schatje mag ik je foto” of “Gimme, Gimme, Gimme” aanvragen en dat kan ik natuurlijk alleen maar aanmoedigen.

Tot snel!

Lokkie

 

Zomer

Na een half jaar is het dan eindelijk weer zover! Namens de Lijsters mag ik wederom een stukje schrijven op onze website.

Waar ik bij het schrijven van mijn vorige stukje nog weinig beeld had van de cultuur binnen ons dispuut, ben ik inmiddels tot de ontdekking gekomen dat het niet de bedoeling is om daadwerkelijk je stukjes te schrijven. In plaats daarvan is het natuurlijk gebruikelijk om niks te doen of het te vergeten (zo werkt het namelijk binnen de Lijsters) en daarvoor een meter te betalen.

Maar goed, aangezien ik bij het schrijven van mijn vorige stukje al door de mand ben gevallen, zal ik ook nu onze trouwe lezers weer van een update voorzien. Immers hoor ik nu niet meer bij de “coole” schrijvers zoals Daniël, Tommy en Jarno die voor al hun stukjes trouw een meter hebben gepakt.

 

Afgelopen periode zijn er natuurlijk veel dingen gebeurd. We mogen weer beperkt feesten in de sociëteit en hebben net de eerste festivals achter de rug, zoals de TOCK en natuurlijk de TOP-week!

Vooral bij dat laatste zijn we met ons dispuut enorm actief geweest in verschillende commissies, het bestuur (shout-out naar jou Martijn) of als TOP-mentor.

 

Ook zijn we afgelopen zomervakantie op pad geweest naar de Ardennen, waar we daadwerkelijk een activiteit hebben ondernomen!!! Naast een Penis-marathon (het voetbalspel penissen) van vijf uur, Bram zijn officiële benoeming tot “grafmaagd” en het in elkaar trappen van wat pallets, zijn we op de tweede dag met z’n allen gaan mountainbiken. Waar het voor de een logisch leek om dit in een trainingsbroek te doen, waren er ook een aantal doorgewinterde sporters bij die vier uur lang in hun spijkerbroek door de modder hebben gecrossed.

 

Naast de vele leuke borrels van afgelopen tijd met zowel disputen van binnen als buiten Tilburg, zijn er ook nog andere ontwikkelingen gaande. Zoals bijvoorbeeld de benoeming van het nieuwe Lijster-bestuur, namelijk “Bestuur Judas”.

Uiteraard wil ik graag mijn lichtingsgenoten Jens, Cas, “Baardje” en Jarno van harte feliciteren met hun plekje in het bestuur! Afgelopen jaar heeft vooral Jens zich enorm ingezet om zichzelf te bewijzen binnen de Lijsters, zodat hij de prestigieuze functie van “secretaris” aankomend jaar mag bekleden. Naast de wat minder leuke taakjes zoals notuleren, meters pakken en gefeut worden door het hele dispuut, levert dit natuurlijk wel een mooie bowlingbal op die hij een geheel jaar bij zich mag dragen!

 

Ook wil ik Jarno van harte feliciteren met zijn functie als “snackretaris”, wat betekend dat hij aankomend jaar de snacks zal verzorgen tijdens de vergaderingen en borrels. Ook zal Jarno er op toezien dat de curry en de mayonaise niet door elkaar worden gedipt en zal hij met de kersverse penningmeester (Baardje) bespreken of er genoeg budget is voor chilisaus.

Als laatste mag natuurlijk ook Cas van Dommelen enorm trots zijn met zijn nieuwe functie, namelijk  “praeses der Lijsters”, aangezien hij tijdens de vergaderingen veruit de meeste stemmen had om deze taak aankomend jaar te vervullen! Mocht je vragen hebben over ons dispuut of nou heel erg vallen op mannen met autoriteit en ambitie, dan moet je dus bij hem zijn.

 

Goed, dat was hem dan alweer! We hopen jullie komende tijd veel te zien bij Plato of op een van onze borrels!

 

Xxx

Lokkie

 

 

De primeur

Nou daar gaan we dan, aan mij de eer om een stukje te schrijven over of namens de Lijsters. Wat hier precies de bedoeling van is, kon eigenlijk niemand mij vertellen, maar ondertussen ben ik er ook achter gekomen dat juist dit soort dingen de Lijsters een uniek dispuut maken.

Gelukkig ben ik niet de enige die eens per half jaar een stukje moet schrijven, maar vervult Daniël deze taak ook al geruime tijd. Ofja, vervullen is een groot woord, want na navraag te hebben gedaan blijkt dat Daniël al een aantal jaar meters incasseert omdat hij zijn stukjes nooit op tijd af heeft.

Uiteraard voel ik mij dan ook meer dan vereerd dat ik de trouwe lezers van de Lijster-website na jaren weer een keer een update mag geven over de gang van zaken binnen ons dispuut. Helaas zullen jullie het met mij moeten doen, een van de kuikens, waardoor ik weinig kennis heb van wat er de afgelopen jaren is gebeurd. Wel kan ik natuurlijk het een en ander vertellen over de huidige lichting en wat we met de kuikens allemaal al hebben meegemaakt.

 Achteraf gezien hadden de huidige kuikens elkaar tijdens de disputentochten al snel gevonden, al wisten we toen nog niet dat we allemaal voor hetzelfde dispuut gingen kiezen. Door middel van vergaderingen, eetavonden en andere activiteiten hebben we langzaam de Lijsters leren kennen, waardoor we ook steeds beter begrijpen wat het inhoudt om een Lijster te zijn.

Zo is het namelijk enorm belangrijk om niet al teveel initiatief te tonen binnen het dispuut en is de Lijster-insta vooral bedoeld om damesjaarclubs te DM-en.

Vooral op dit eerste punt hebben we met de kuikens enorm gefaald tijdens de Conserva-playbackshow. Van de jury kregen we namelijk te horen dat onze act voor een stel kuikens “zeker niet slecht was” en dit is natuurlijk niet iets wat je als (toekomstig-)Lijster wilt horen.

 Ook bij afgelopen vergadering zijn we hier opnieuw de fout in gegaan, wat er in heeft geresulteerd dat de aankomende Lustrum-reis wordt georganiseerd door drie van de kuikens. Desalniettemin hebben we er enorm veel zin in om dit te organiseren!

Verder hebben we als kuikens helaas nog weinig van Plato zelf gezien en dit zal ook nog wel even op zich laten wachten. Ondanks dat de avondklok soms wat meiden oplevert die blijven slapen, hopen we natuurlijk toch dat we snel weer de chicks van Bibi kunnen afpakken bij de VVP-bar.

 Tot over een half jaar!

Gr. Tom Lokven aka Lokkie